grnaÖppna gymnasiet startade i augusti 1997 och har sedan dess varit en viktig del av Norrköpings kommunala vuxenutbildning.

På Öppna gymnasiet har vi stort fokus på vuxnas lärande, därför arbetar vi med olika pedagogiska metoder. Det innebär att du står i centrum och vi försöker tillsammans att hitta det sätt som passar bäst för dig i din lärprocess. Eftersom alla som arbetar på Öppna gymnasiet har sin grund i folkbildningen utgår vi från varje individs erfarenheter och behov. Varje människa är unik och har olika behov av omgivning, miljö och sätt att lära på.

Öppna gymnasiet är en liten skola med cirka 160 elever och 9 lärare, samt annan personal. Storleken på våra studiegrupper är sällan större än 18 deltagare. Det innebär att våra lärare har mer tid för varje individ, något som visat sig mycket positivt för deltagarnas studieresultat. De mindre grupperna ger också en mer familjär känsla där man får god kontakt med sina studiekamrater, ansvariga lärare och övrig personal.

Våra lokaler är utrustade med trådlöst nätverk. Du kan låna en dator och sätta dig i något av våra avskiljda studierum för självstudier eller så kan du ta med din egen dator och koppla upp dig via vårt nät. Du har även tillgång till pedagogisk stödpersonal alla dagar i veckan.

Öppna Gymnasiet är en del av Arbetslivssupport i Östergötland. Arbetslivssupport arbetar med arbetsförmedling, jobbcoachning, arbetsträning, metodutveckling, kompetensförmedling, omställning, företagsutbildning, validering – med arbetslivssupport helt enkelt.

Du som studerar på Öppna gymnasiet får på så sätt även tillgång till stöd och råd i ditt framtida arbetssökande genom Arbetslivssupports personal.

Till Arbetslivssupports hemsida